zaterdag 6 december 2008

Zaterdag 6 December

Hallo Allemaal,
-
Vandaag de reis naar Beijing. S'morgens op tijd opgestaan. Xen was net voor de wekker wakker dus gezellig met mama wakker geworden. Lekker ontbeten en de web-log bijgewerkt. Eigenlijk geen spannende dag (in vergelijking met de afgelopen dagen). Om 11.30 uur werden de koffers opgehaald en zelf zijn we om 12.00 uur in de bus gestapt op weg naar Nanchang Airport. Weg uit het hotel. We waren het daar wel even zat . Maar toch ook wel erg leuk om het meegemaakt te hebben, het echte China, de roggelende en spugende chinezen, kip aan de waslijn naast de sokken en dan de stank. Tjonge, wat kon het daar stinken. Maar wat we vooral zat waren was het eten en de warmte op de hotelkamer. Natuurlijk niet wetende of het in Beijing beter zou zijn. Alleen nog even de rit naar het vliegveld trotseren (deze lijkt meer op een wasbord uit grootmoeders tijd dan op een geasfalteerde weg).
-
Het inchecken en controle door de douane was een fluitje van een cent. Moest alleen het water uit de fles van Xen proeven om ze ervan te overtuigen dat ik geen aanslag of iets van dien aard zou plegen (zo zie er namelijk wel uit!!!!) Ook hier weer de verschillende manier van benadering. De rest van de groep moest het water, warm en koud, weggooien. Ik moest een slok uit een gesloten (nieuw) flesje nemen en mocht door. Onder in de buggy die ook door de scan moest lag een RVS thermoskan met 1 liter kokend water en in de tas zat een fles met druiven sap voor Xen. Hier werd niet naar ggekeken en /of gevraagd. Typisch !! Ook ga je gewoonlijk met de buggy tot het einde van de slurf en laat je het daar achter om vervolgens in het ruim te verdwijnen. Ook hier wordt een praktische oplossing voor gezocht. Gewoon mee de cabine in en als laatste er weer uit.
-
De vlucht naar Beijing is prima gegaan. Xen heeft eigenlijk niet geslapen echter wel aan een stuk door gegeten. Niet normaal meer. Nu krijgt ze rijsten koekjes die niet zo zwaar op de maag liggen maar toch! Ze heeft een heeeeeele gezonde eetlust !!

-
En wij hebben voor het eerst in een week een heerlijke bak koffie bij Starbuck gedronken. MMMMMMMMMMMMmm. Wat kan een mens daar naar verlangen. Hoezo verslaving. De volgende keer neem ik de nespresso mee, er is per slot van rekening een reiskoffer voor gemaakt hihi.
-
Op het vliegveld in Beijing zijn de drie andere koppels met kinderen aan de groep toegevoegd. Alledrie oudere kinderen, en ook deze zijn weer heel leuk. Enkele kennen al Nederlandse woordjes. Heel erg grappig in zo'n korte tijd.
-
Gezamelijk in een luxe touringcar naar het hotel Sci-Tech gereden. Chris die samen met zijn zoon Michael (Michael is met de andere koppels meegereisd) zullen de Chinese ondersteuning zijn in Beijing. Van Meiling is Corrie aan het lijstje van het ondersteuningteam toegevoegd. Het kan dus niet meer fout gaan. Chris vertelde onder de rit naar het hotel dat we bijna geen bus hadden. Uit kosten overweging hebben ze de diesel van de bussen geen antivries toegevoegd en bij vorst van -10C lijkt dat toch wel verstandig. Het is nu gelukkig minder koud geworden dus ook een bus voor ons. Phoe. ik had er niet aan moeten denken dat stuk (met de bus +/- 45 minuten) te gaan wandelen (doen ze hier ook gewoon langs de snelweg, geen probleem).
-
Maar wat een verschil met Nanchang. Hier blijken er plotseling gewoon regels te bestaan. Toeteren gebeurd niet, links inhalen is de regel en gebeurd zowaar. Verlichting hebben ze hier ook. Er is een andere wereld voor ons opengegaan. En dan kom je de stad inrijden. het lijkt de strip in Las Vegas wel (niet dat ik daar geweest ben maar we kijken veel tv). Veel hotels, grote bedrijven, McDonalds, Pizza hut (dan zal de KFC niet ver weg zijn),enz. Niet alleen wat het verkeer aangaat maar het hotel heeft een koeling en het eten is hier lekker. (Ooh was dat de vorige keer ook niet iets te voorbarig. Ach ja ik waag het erop). Het eten werd voor ons klaar gemaakt. Geen rare dingen opgemerkt dus eten maar.
-
Op de kamer stond het bedje voor Xen al klaar. Met een heuse panda beer. We hebben giga gelachen met z'n drieën. Jaja jullie lezen het goed, met z'n drieën, heerlijk. Je ziet het, ik word steeds populairder...

-
Goed, morgen een dag vrij en daarna de laatste dingen regelen. waarschijnlijk nog naar de muur, het plein van de hemelse vrede (ik hoop dat dat goed is ) en naar het zomerpaleis. En als het lukt naar het volgelnest. Lijkt me indrukwekkend. Oja en als ik het goed heb begrepen gaan we ook nog los op de zijdenmarkt. Zorgen jullie voor een aanhanger !!!!


-
Tot morgen,

-
Conny, Xen en Edward

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een vrolijk meisje, die Xen! Echt een droppie!

En dat ze ook al zo goed kan eten! Inderdaad een echte Wolters!
Ik zeg...weer een bbq-tje met de families Wolters en Weijers in het voorjaar/zomer! Nu met de kleintjes erbij!

Ga nog even lekker genieten van Beijing en dan lekker naar huis met z'n 3-tjes!

Groetjes Manon

Anoniem zei

Goedemorgen Xen, van harte met je eerste verjaardag. Maak er een mooie dag van en laat je maar lekker verwennen. Volgend jaar met je verjaardag zijn we er allemaal bij.
Groeten, Oma Willy, José, Edwin, Ingmar & Tim

Unknown zei

Van harte gefeliciteerd met jullie lieve kleine meisje. We nemen een borrel op haar....

Maak er een mooie dag van. Proost en geef haar een dikke knuffel....

Ed, Liek en Lois

Anoniem zei

Hallo Conny, Edward en Xen

De reactie op jullie web log wordt steeds lastiger, alles is al zo'n beetje gezegd maar jullie zien er super gelukkig uit, eindelijk de droom komt uit! Ik denk dat het voor jullie ook geweldig leuk is om zo'n 'dagboek'bij te houden, als je dit over een tijdje terug leest staan er allemaal details in die je anders sneller vergeet. Geniet lekker van elkaar en van jullie lieve dochter en succes met het laatste stuk van de reis.
liefs
Margon

Anoniem zei

Hieper de Piep Hoera !!!!!!!!!!!!!

Lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria, in de gloria, in de gloriaaaaa hieper de piep HOERA!!!
(wij neem er wel een neut op)

Ja het is zo ver onze Xen is 1 jaar! (ik zeg al onze hihi).

Dikke kus,

De Bronnetjes

Anoniem zei

Wat een heerlijk meisje hebben jullie toch.
Ik kan naar dat vrolijke bekkie blijven kijken!
Hopelijk hebben jullie een fijne tijd in Beijing en dan komen jullie (en natuurlijk vooral Xen) eindelijk naar Nederland.
Er wordt door heel veel mensen met smart op haar gewacht.We zijn nu al dol op haar!

Liefs,

Xander, Marianne en Rozemarijn

Anoniem zei

Zal vast lastig zijn om jullie morgen te pakken te krijgen, dus in elk geval langs deze weg

er is er 1 jarig, hoera, hoera
dat kun je wel zien dat ik zij

wij vinden dat allen zo prettig jaja
en daarom zingen wij blij

ze leve lang, hoera, hoera
ze leve lang, hoera, hoera
ze leve lang, hoera, hoera

lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria
in de glo-ri-a
in de glo-ri-a
hieperdepiep HOERAAAAAH

Gefeliciteerd met jullie meiske!

xxx Edwin, Nancy, Brett en Lieve

Anoniem zei

Hallo daar,
wat fijn om te lezen en te zien dat het zo goed gaat met jullie!!

Wij waren dit weekeind in Duitsland met mijn ouders en zelfs daar in een gehucht van niks hebben we een pc opgezocht zodat we jullie verhalen konden uitdraaien en op het gemak konden lezen met zijn allen!! Het was een raar gezicht in het hotel restaurant, allemaal helemaal opgaand in 6 a4tjes.

Maar super dat het zo goed gaat, nog een paar daagjes en dan weer lekker naar huis.

Enne het hier nu 22.30,dus is het bij jullie 5.30..jullie zullen vast nog slapen maar alvast van harte gefeliciteerd met XEN haar eerste verjaardag hiep hiep hoera!!

Dikke verjaardagsknuffels
De Bruinsma-tjes

Anoniem zei

Hallo Xen ,Conny en Edward,

Happy birthday to you, happy birthday to you enz......,Heel hartelijk gefeliciteerd met jouw eerste verjaardag Xen en ook Mama en Papa natuurlijk van harte! Wat een belevenis dat jullie dat nu met z'n drieen kunnen meemaken!Het wordt vast een hele leuke dag,cadeautjes, taart ,lang zal ze leven met alle vriendjes en vriendinnetjes.Je bent wel een heel vrolijk meisje en hebt het goed naar je zin bij Mama en Papa.Wat een schitterend dagboek, het is ontroerend om te lezen hoe jullie van elkaar genieten!Zaterdag eindelijk naar huis,nog fijne dagen in Beijing en een dikke knuffel van ons.
Rene en Yvonne.