vrijdag 5 december 2008

Vrijdag 5 December 2008

Sinterklaas viert zijn verjaardag !
-
Vanmorgen zijn we alle drie fris en fruitig opgestaan. We denken dat we weten hoe we Xen het beste in slaap kunnen krijgen en welke rituelen daaraan vooraf gaan. En weer heeft ze goed geslapen. (sprak ze zelf in perfect ABN uit). Natuurlijk de dag vooraf was vol van emotie en ik weet zeker dat ze dit heeft mee gekregen.
-
Sinterklaas had een pakketje uit Nederland laten bezorgen, een lekkere chocolade letter met een mooi gedichtje. Sinterklaas weet dus ook al dat Xen chocolade erg lekker vindt (wat lust ze eigenlijk niet!!!!). Zelfs de kaart waar het gedichtje op geschreven stond vond ze erg lekker.
-
Vandaag de laatste volle dag en nacht in Nanchang. Op het programma staan het bezoek aan de notaris om de officiële papieren op te halen. 1 persoon (per stel) gaat met Ineke en Chris mee om de papieren te controleren bij de notaris. Dus wij met 10 man (sorry 3 vrouwen en 7 mannen) met de bus naar de notaris. En ja, ook dit was weer een ervaring. Controleren moesten we zeker bij de notaris. Want deze gegevens moeten we uiteindelijk later gebruiken voor de procedure in Nederland. Ook hebben we deze gegevens nodig om het visa aan te vragen voor Xen. Want we willen haar natuurlijk meenemen. Een kleinigheid.. Er stond een paspoort nummer van Mama fout op de papieren. Wat me meer verbaasde is de manier waarop ze dat herstellen. Gewoon met een stanleymes te tekst wegkrappen en vervolgens met een pen herstellen. Daarna een stempel eroverheen en klaar is klara. Chris heeft voor de extra kopieën nog wat van de prijs afgekregen dus het wordt als maar goedkoper!! Ook de rit naar het hotel terug was weer iets anders. De taxi was het vervoermiddel terug . Voor nog geen 10 Huan (85 cent voor een rit van =/- 10 minuten) werden we voor de deur van het hotel afgezet.
-
Direkt na terugkomst zijn we met de hele groep naar de fotograaf aan de overkant gegaan. Er moesten pasfoto's gemaakt worden voor de visa van de kinderen. En al zeg ik het zelf, ze staat er prachtig op !!
-
Xen, Mama en ik zijn na afloop nog een stukje gaan lopen. Heerlijk. Het is vandaag voor het eerst een beetje fris en daar verlangde ik gewoon naar. We zitten namelijk op een kamer die op het zuiden ligt. Op zich geen probleem als er een airco werkt. Die doet het ook tot 25 graden, want daarna gaan de bontjassen en fleece truien aan.
-
Om half 4 hadden we afgesproken in de speelzaal op de 11e verdieping. Ineke wilde nog een aantal zaken doornemen zodat we dat niet in Beijing moesten doen. Ook Ineke en Anja hadden kadootjes meegekregen van Sinterklaas en alle kindjes kregen een mooi boekje. Voor pepernoten een taaitaai popjes was ook gezorgd. We hadden zelfs Sinterklaasliedjes...toch nog een beetje het thuisgevoel in het verre China.
Maar waar mama en papa heel blij mee waren (dus ook een sinterklaas kadootje) was dat we het paspoort van Xen kregen. We kunnen dus vliegen naar Beijing.
-
Aansluitend zijn we gaan eten in het restaurant, a la carte. Even iets anders dan Chinese gerechten. Er stond pasta op de kaart. En daar hebben we dan met z'n drieën lekker van gegeten.

-
Daarna de koffers ingepakt. Op naar Beijing.

-
Liefs Conny, Edward en Xen

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat kan je toch grappig schrijven conny erg emotioneel allemaal maar toch met een nederlandse nuchterheid zo ken ik je ook heerlijk.En wat een foto met dat mutsje op xxx monique