maandag 8 december 2008

Maandag 8 december Xen 1 jaar

Jaja we hebben het meegemaakt. Xen is vandaag 1 jaar geworden en we waren erbij. Heerlijk, wat een gevoel.
-
Door het late slapen gaan van onze "Queen" Xen waren we gedwongen om haar s'morgens wakker te maken. Gelukkig is dit een minder probleem dan het in slaap krijgen. En humeurig is ze dan gelukkig ook niet. Ze moet dan wel altijd een beetje bijkomen. Niet gelijk helemaal wakker, lekker rustig aan. We hebben haar verrast met een kadootje van V-Tech. Ze hielt volgens het rapport van kleurtjes en geluidjes. Et voila, hier een V-Tech boekje met verschillende dieren geluidjes en knipperende kleurtjes. En als klapper op de vuurpijl een paar hollandse kinder liedjes. En mevrouw vond het schitterend !! Ik bedoel dan natuurlijk het pakpapier!!!! Papa heeft dus lekker gespeeld met de V-Tech en Xen met het pakpapier. -
Doordat we iets later waren dan gepland hebben we ons moeten haasten om op tijd bij het ontbijt te zijn. Maar door onze reisgenoten werden we nog even opgehouden. We moesten eerst door een balonnenboog rijden om in de gang te komen. De deur was beplakt met kaarten, het deurkozijn met ballonnen en aan de muur aan de overkant een mooie Happy birthday slinger. Heel erg leuk (dus voor iedereen die de nacht heeft doorgewerkt, geblazen en geassisteerd heeft, bedankt). We hebben daarna lekker ontbeten en de eerste gelukswensen in ontvangst mogen nemen.
-
Om 10.30 uur hadden we in de bar geregeld dat we de taart konden aansnijden in het bijzijn van alle kindjes van de groep inclusief de ouders en begeleiding. De begeleiding was iets later ivm het regelen van de laatste papieren in China. En het was heel gezellig, een mooie taart, koffie en thee. Papa had nog lange vingers gekocht dus eten en drinken voor iedereen. Wat wil je nog meer op je eerste verjaardag. En Xen kreeg kadootjes, dat was erg leuk. Een echte verjaardag....
-
S'middags om 13.00 uur zijn we vertrokken naar "de" muur. Na een uur in de luxe touringcar (Xen lag lekker te slapen) waren we op de plaats van bestemming om de muur te beklimmen. Alle kinderen werden ingepakt alsof we de noordpool zouden oversteken. Maar achteraf gelukkig, want koud was het zeker. Het was ook een flinke klim. Maar iedereen heeft het gehaald. Bij papa in de buikdrager dat was pas fijn. Ik moest wat meer kilo's meenemen maar dat hebben we er voor over. En bekijks hebben we gehad. Ik weet het niet precies hoeveel maar tientalle keren zijn we op de foto gegaan. De muur was niet de attraktie, maar wij. Oja en mama was op een gegeven moment ook erg populair. Die heeft een prive sessie gehad met een paar chinesen die haar zeer aantrekkelijk vonden 9effe goed voor haar zelfvertouwen!!). Het was een lastige klim. Zowiezo het hoogte verschil maar zeker ook de verschillende hoogtes van de trap treden. Ook de uitgesleten tegels die het lastig maakte normaal over de muur te lopen. Daarnaast stond er een straffe wind die koud was. Na twee uur klauteren en ploeteren waren we er klaar mee en zijn we, na een lekkere Illy espresso gedronken te hebben, terug naar het hotel gegaan.
-
-
Na terugkomst in het Hotel zijn we nog even gaan spelen op het bed en daarna gezellig samen met Harm, Margreet, Fei-Ya, Richard en Si-Fra (Jantine lag ziek op bed) a la cart gaan eten in het restaurant.
-
Voor Xen was het al snel genoeg en zij sloot haar luikjes. Ojee!!!!!!! Toch niet weer zo'n avond. De tekenen stonden slecht maar.... het viel allemaal achteraf weer mee. Om 21.30 viel ze in slaap.
Haar eerste verjaardag zit er op. En wat voor één. Welk kindje viert haar 1ste verjaardag op de Chinese muur! Wat moeten we nu voor volgend jaar eens verzinnen!!!!!! -
Morgen naar het zomer paleis onder het moto van " Nu we er toch zijn" !!
-
Goedemorgen en voor ons slaap lekker.
Weer een dag dichter bij huis.
-
Conny, Xen en Edward.


















6 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Edward,Conny en Xen,

We hebben toch altijd al gezegd dat we een mooie schoondochter hebben!!!!!
Bedankt voor de mooie foto´s

liefs Berend en Ina

Anoniem zei

Hoi Conny, stonden die chinesen stijf van de dope of hadden ze erg veel last van het hoogte verschil? haha

Hoe voelt dat nou om als mama sjans te hebben??

x nanc

Anoniem zei

Connie en Edward, van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van jullie dochter.
Ik geniet elke dag van jullie blijheid en mooie reisverslagen.

Jopie Los

Anoniem zei

Connie en Edward, van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van jullie dochter.
Ik geniet elke dag van jullie blijheid en mooie reisverslagen.

Jopie Los

Anoniem zei

Lieve Conny en Edward,

Gefeliciteerd met de 1ste verjaardag van jullie 'prinsesje'.

Heerlijk om elke dag even de nieuwe foto's en leuke tekst te bekijken. Het is echt een schatje. Leuk om jullie alledrie zo gelukkig te zien.

Liefs Margot George en Gina

Anoniem zei

lieve Xen,
PROFICIAT!!! en nog vele gelukkige jaren gewenst!
fam. van Bergen