vrijdag 12 december 2008

vrijdag 12 december

Hallo allemaal,

Vandaag onze laatste volle dag in Beijing en geen officiƫle dingen op het programma. Vandaag mag alles en hoeft niets. Eigenlijk was dat heel de week al zo. Echter je wilt ook wel wat culturele dingen opsnuiven ondanks dat Conny en ik cultuurbaarbaren zijn. Maar zo kunnen we over het een en ander meepraten.

Zoals gewoonlijk lekker ontbeten na een redelijke nacht. Xen is nog steeds verkouden en buiten de bullebakken en loopneus merk je daar overdag niets tot weinig van. s'avonds en s'nachts begint ze zwaarder te ademen en te hoesten. En dat zijn nu juist geluiden waarop je blijft slapen. Dus zeer onregelmatig geslapen.

Stil zitten is er niet meer bij. Hoe stil en rustig ze twee weken terug was hoe druk ze nu is. Zeer ondernemend maken we er maar van. Ze gaat steeds meer dingen kopieren dus dat moeten we goed in de gaten houden.

Vandaag na het ontbijt zijn we nog wat laatste boodschapen gaan doen en nog wat kadootjes gekocht. We willen natuurlijk onze ouders een leuke herinnering geven uit China. En al zeg ik het zelf we zijn er goed in geslaagd. Geen echte Chinese prullaria maar gewoon kadootjes waar ze naar onze mening blij mee zouden kunnen zijn.

Tussen de middag bij het franse bakkertje aan de overkant van het Hotel gegeten. We vragen ons wel af hoe zo'n winkeltje kan blijven bestaan. De hele groep komt regelmatig langs ( en ook binnen ) maar verder heb ik bijna geen klandizie gezien. Maar de produkten zijn prima. Hoe gaat dat als wij terug naar Nederland zijn ?

Daarna zijn we even terug geweest in het hotel. We kregen toen het boek met foto die genomen is voor de verbodenstad. Heel erg leuk zo'n herinnering.

S'middags nog even een wandeling gemaakt met in onze gedachte dat Xen dan wel in slaap zou vallen. En ja dat geschiedde. Nu konden wij op ons gemakkie de koffers inpakken..... Voor de deur van de hotelkamer werd mevrouw echter al weer wakker, klaarwakker. Dus dan maar om beurten de spullen pakken. Ook wel heel leuk. Quality time met je dochter. Ze begint zich echt op haar gemak te voelen. Dat was al zo bij Conny maar ook steeds meer bij mij. Hoe gekker hoe beter en dan moet ze bij mij zijn. Leuk zo'n schaterlach. Ze haalt nog niet helemaal uit maar ze komen eraan. Geef mij nog wat tijd !!!!

Om 18.00 uur weer verzamelt om bij de Chinees te gaan eten. Chris zou een aantal andere zaken bestellen. Dus meer variatie en wederom weer heel lekker. Ook de bekende Peking eend kwam voorbij. Deze (niet de hele eend) worden hier in een pannekoekje gerold met een bepaalde saus en wat groente. Heerlijk. Chris wist te vertellen dat wij in Nederland ook veel eenden hadden. Hij vertelde dat op zo'n manier dat ik hem verdenk bij zijn bezoeken aan Nederland stiekem een aantal eenden in zijn koffer mee naar huis te nemen. Ach we hebben er toch genoeg.

Terug op de hotelkamer alle laatste zaken ingepakt. Morgen om 09.30 uur worden de koffers opgehaald en om 10.30 vertrekken we naar het vliegveld. We zullen, als we geen vertraging hebben, uiteindelijk om 17.40 uur landen op Schiphol. Ik kan niet wachten. We zullen jullie allemaal onze dochter showen. Want trots........ dat zijn we.

We zullen thuis nog een of twee briefjes maken voor deze web-log maar daarna gaan we verder met ons "gewone leventje. De web-log zullen we van het internet halen. Wij zullen dit reisverslag inclusief de reactie printen en binden om het later, als Xen groot is, te laten lezen. Dus als jullie nog een reactie voor ons of juist alleen voor Xen willen achterlaten, schroom je niet.

Tot morgen of eventueel later.

Xen, Conny en Edward

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi alle drie,

Een goede reis naar huis!!Ik ben erg benieuwd hoe Xen zal reageren op schiphol?!?enne erg gaat niets boven...Dordrecht toch?Home sweet home.

Groetjes

Janine

Anoniem zei

hoi conny ,edward en xen,
we hebben echt heel erg genoten van jullie geluk en wensen jullie een rustige nacht met jullie , mooie en schattige dochter.
een hele goede terugreis, groetjes van edwin, els , yasmin en ismay lemmen

Anoniem zei

Wat een spannende tijd. Door de verhalen die jullie geschreven hebben ben ik gefascineerd geraakt hoe ingrijpend een adoptie is. Xen zal zeker opgroeien tot een prachtig mens door jullie liefde voor haar.

Anoniem zei

Lieve Xen,
dat jij meer dan welkom bent dat is duidelijk maar dat jij zo ontzettend schattig bent, dat was niet te voorspellen! Jou papa en mama zijn dol gelukkig met je, de foto's spreken voor zich!
De rest van de family is ook zo nieuwsgierig naar je het liefst zouden we je allemaal knuffelen en gezellig op schoot nemen.
Lieve Xen wij hebben ontzettend naar je uit gekeken en zijn heel erg blij dat je juist bij ons in de family komt, tot snel veel dikke kussen Theo Nicolette Tomas en Maxime

En uh... goede reis ik hoop dat je niet te erg schrikt van zoveel kaaskoppen (grinnik)

Anoniem zei

Hallo Familie Wolters,

Op dit moment zitten jullie hoog in de lucht op weg naar huis met jullie prachtige dochter, wat een heerlijk gevoel moet dat zijn zeg, onvoorstelbaar. Maar deze hele periode lijkt me onverstelbaar geweest. Wij hebben echter genoten van jullie verhalen filmpjes en foto's en vinden het super dat we op deze manier een beetje mee konden kijken in de geboorte van het gezin Wolters. Het zal echter wel wennen zijn zonder weblog en updates op de pc.......hoe komen we de dag door!!!

Lieve Conny, Edward en Xen
Welkom in jullie nieuwe leven,met heel veel liefde, voorspoed en geluk voor jullie als gezin. Het is jullie zoooooo gegunt!!!!!

welkom thuis,

dikke kussen,
de Bruinsma's

Anoniem zei

Hai Conny,Edward&Xen,

We hebben heel erg genoten van jullie!Heel veel geluk samen in Dordrecht Holland!
Liefs van Ewald,Dika&Rinske xxx

Anoniem zei

welkom thuis!

xx Edwin, Nancy, Brett en Lieve

Anoniem zei

hoi

waren mooie verhalen.
veel plezier en geluk met jullie 3 tjes .

groetjes majo en mari uit dat plaatsje aan de waal

Anoniem zei

Hoi Conny en Edward en natuurlijk de hoofdrolspeelster van de afgelopen 2 weken Xen.

We hebben gehoord dat jullie verwelkomt zijn op Schiphol. Allemaal tranen van iedereen.
Kleine Xen, jij was een beetje angstig van al die drukte he?
Maar gelukkig heb je papa en mama om aan vast te houden.
Geniet nu maar van elkaar en rust lekker uit. Xen, hoe vindt je je kamer? Geweldig is die he?
Over een tijdje zien we je wel, rust nu maar lekker uit en wen aan je nieuwe omgeving en je mooie leventje, want dat gaat het worden met zulke fijne ouders.

Dikke kussen Ans en Jan

Anoniem zei

Hallo gezinnetje Wolters,

Na een eneverende tijd in China zijn jullie weer thuis. Ik heb het heel bijzonder gevonden dat jullie iedereen hebben mee laten beleven hoe het was om voor het eerst jullie dochter in je armen te nemen met alle emoties die daar bij komen kijken. en hoe de band tussen jullie en jullie kindje steeds hechter werd. Lieve Xen ik wens je een heel mooi,gelukkig en goed leven toe samen met mama en pappa

Tot ziens
Coby

Anoniem zei

Hai Conny, Edward en Xen,

Bedankt voor jullie superblog! Op deze manier heb (ben) ik (en nog een hoop anderen) jullie reis mee kunnen beleven.

Heel veel geluk met jullie 3-en!

Veel liefs van Marjella

Anoniem zei

Hoi...

Wat moeten jullie gelukkig zijn als gezin.En wat een mooi kindje.
1e kerst met zijn 3'tjes en natuurlijk met zijn 3en het jaar 2009 in...
Wij wensen jullie een heel gelukkig leven en heel veel plezier samen .
Jullie hebben het verdiend.

Heel veel geluk als gezin..
Dikke XX Jolanda en Sara

Anoniem zei

hoi, Edward, Conny en Xen

Bedankt dat we op deze manier met jullie mochten meeleven op deze bijzondere reis.We wensen Xen samen met haar papa en mama heeel veeeel geluk in ons kleine kikkerlandje.
Cor en Dinie Baarendse