donderdag 11 december 2008

Donderdag 11 december "de verboden stad"

Hallo allemaal,
-
Vannacht een redelijke nacht gehad...wel wat kort, omdat Xen iets eerder wakker was geworden (kwart voor 7).
Xen is lekker met papa onder de douche geweest. Dit vindt ze heerlijk. Ze vindt het volgens ons nog wel een beetje raar, want ze kijkt constant naar de doucheknop. We moeten wel goed opletten dat ze geen water binnenkrijgt. Het kraanwater hier in China mag niet gedronken worden..of je moet zwaar aan de diaree willen, dan is het een aanradertje!!
-
Daarna opnieuw lekker ontbeten en om 10.00 uur verzamelt om aan aantal bezienswaardigheden te gaan bekijken. Eerst naar de het plein van de Hemelse vrede gegaan. Vreemd, als je daar opeens staat. Denk dat wij dit allemaal pas beseffen als we weer in Nederland zijn. Voor je dit plein op mag, moet je wel weer eerst door een scan en wordt je tas gecontroleerd. Zo iets maakt dan al gelijk indruk. Daarna naar de verboden stad gelopen, deze ligt aan het plein. Ook hier weer allerlei indrukken opgedaan. Xen vond dit weer niet bijster interessant. Zowel op het plein als in de verboden stad heeft ze lekker liggen slapen. Wel heel goed ingepakt, want het was vandaag erg koud in Beijing.
-
Na een hele snelle kop koffie (we hadden eindelijk een tentje gevonden) zijn we weer in de bus gestapt. Hier in China is het niet zo als in alle andere landen waar wij geweest zijn. Je stapt hier niet zomaar een cafeetje binnen. Die zijn er namelijk niet. Dus ook geen lekkere broodjes. In de bus stikte we dus van de honger en zijn we met z'n drieen aan de Liga's gegaan (Xen had gelukkig haar flesje melk nog). Je moet wat....
-
Na deze heerlijke lunch ( je geniet hier wel lekker lang van, omdat er aardig wat tussen de kiezen blijft zitten) en een schone luier voor Xen zijn we doorgereden naar het Olympisch Stadion, het vogelnest. Dit was aan de buitenkant vrij indrukwekkend. Eenmaal binnen viel dit een beetje tegen. Gewoon een open stadion, zonder dak. Ook hier was het ijskoud..en ook hier veel beveiliging en geen koffie of eettentje te bekennen. Ja, 1 kleintje. Hier werden worsten en popcorn verkocht. Nou, de worst was geen optie, want waar is die worst van gemaakt vraag je je dan weer af!!!!!! Dus werd het een bak popcorn. Die smaakte ons alledrie erg lekker. Wel even op het "gras" van het stadion gelopen. Toch is ook dit wel indrukwekkend. Naar dit stadion hebben miljoenen mensen gekeken en zijn mooie prestaties geleverd...en wij lopen daar dan toch mooi met een bak popcorn doorheen. Dat kan niet iedereen vertellen.
Niet iedereen vond het stadion het mooiste. Zie bijgevoegd filmpje...Denk dat wij in Nederland moeten gaan wennen als er een keer NIET naar ons gekeken wordt...
-
Na al deze bezienswaardigenheden hadden we het wel even gehad. Dus hup weer in de bus en terug naar ons hotel.
-
Eerst even lekker opgewarmt en met Xen gespeeld. Edward heeft in de tussentijd lekkere franse broodjes gehaald bij "ons" bakkertje.
-
Nu nog 2 nachtjes slapen, en dan lekker naar huis. Wat wel lekker is aan deze periode, is dat we echt op elkaar zijn aangewezen. Xen heeft dus goed aan ons kunnen wennen. Je merkt aan haar dat ze zich steeds meer op haar gemak voelt. Wat ook leuk is, is dat ze volgens ons (of wij willen dat graag) echt gaat kijken naar de beelden via skype.
-
We zijn benieuwd hoe ze het in Nederland vindt. Voor haar weer een grote verandering. Zo'n klein hummeltje en al zoveel meegemaakt. Maar ze is sterk en nieuwsgierig, dus... weten zeker dat het goedkomt..haar pandabeer, papa en mama gaan mee, haar kan dus niets gebeuren...
-
Tot morgen.

Liefs,
Xen, Edward en Conny

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi gezinnetje

Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie drietjes we lezen met veel pleziet elke dag jullie berichtjes.
Edward wat leuk dat je ons tijdens je reis wist te versssen tijdens de post de paus zou zeggen "bedankt voor die blumen"

Groetjes

Caroline en Janine

Anoniem zei

Aaaah wat is Xen toch een mooi meisje! Dat rosé mutsje sjaaltje en jasje staan haar echt weer goed.

Nog eventjes en jullie kunnen naar Nederland!

Lieve Edward, Conny en Xen, we wensen jullie alvast een hele fijne terugreis!

We hebben genoten van jullie verhalen, filmpjes en foto's!

Veel liefs
Richard Wendy en Rens x

Unknown zei

We kunnen niet wachten jullie te zien en met 1e kerstdag jullie verhalen te horen..

We missen jullie.

De schotjes

Anoniem zei

Hallo familie Wolters

Wat is het leuk om elke keer die stralende lach van
jullie Xen te zien en ze ook zo veranderd,die foto met rose muts en sjaal en altijd maar kan ze lachen,en ben zo blij voor jullie dat er vanaf 13.12.08 die mensen aan de marslaan wonen.
Veel groetjes Willeke en een xxx voor Xen.
ps; voor morgen een goede reis.